Dárcovský fond společnosti Armex Energy vyhlašuje již 4. ročník grantového programu

14. 10. 2018

ARMEX GROUP se podle Czech Top 100 dostal mezi 20 největších firem v ČR
Děčín 20. června 2018 – Společnost ARMEX GROUP se poprvé ve své 27leté historii dostala mezi 20 největších firem v České republice. V hlavním žebříčku zveřejněném organizací Czech Top 100 obsadila díky svým tržbám za rok 2017 ve výši 24 miliardy korun 20. pozici. ARMEX GROUP je tak zároveň největší společností Ústeckého kraje a jednou z největších společností s ryze českým a privátním kapitálem v České republice.

„Jsem aktuálním výsledkem naší společnosti v žebříčku Czech Top 100 velmi potěšen. Společnost ARMEX jsme postupně v průběhu 27 let vybudovali pomocí vlastního kapitálu a vlastním úsilím bez pomoci zahraničních investic a dotací a naše výsledky dokazují, že obstojíme v globální konkurenci,“ komentuje postavení společnosti v žebříčku její spolumajitel Hynek Sagan. „Začínali jsme v roce 1992 obchodováním s hutními výrobky a po založení společností ARMEX Oil jsme rozšířili činnost a velkoobchodní i maloobchodní prodej pohonných hmot. V následujících letech jsme začali dodávat firmám a domácnostem elektřinu a plyn, pustili jsme se do investiční výstavby, budování a správy průmyslových zón a inženýrské a developerské činnosti. Od roku 2015 začala být skupina ARMEX aktivní také v oblasti inovací, aplikovaného výzkumu a start-up podnikání. A to jednak založením vlastní dceřiné společnosti ARMEX Technologies a dále vstupy do konkrétních startupů a startup inkubátorů,“ rekapituluje historii firmy Hynek Sagan.

Od loňska ARMEX svou pozici v žebříčku Czech Top 100 posunul o 2 příčky z 22. místa na letošní 20. Zatímco v roce 2016 dosáhly konsolidované tržby skupiny ARMEX 21 miliardy korun, vloni to byly už 24 miliardy.

Soutěž Czech Top 100 je významným ukazatelem české ekonomiky a v žebříčku se pravidelně umísťují lídři české ekonomiky. Hlavní žebříček je sestavený na základě výše tržeb dobrovolně poskytnutých nefinančními firmami.

Další novinky

Nejlepší článek ARMEX ENERGY
Číst více
Ústecká komunitní nadace vyhlásila k 11.4. 2018 výzvu k předkládání žádostí o nadační příspěvek v rámci 4. ročníku grantového programu z fondu ARMEX ENERGY na p
Číst více
Na vybraných pobočkách Armex Energy vám nyní můžeme výhodně nabídnout kvalitní tepelná čerpadla.
Číst více